113 са новите случаи на коронавирус в Кюстендилска област

Двама са починали тази сутрин

За изминалите 24 часа новите положителни проби с Ковид-19 в Кюстендилска област са 113. По общини новозаразените лица са: Кюстендил – 43, Дупница – 30, Кочериново – 19, Сапарева баня – 12, Бобов дол – 6, Невестино – двама и един човек в община Рила, информират от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ - Дупница към този час са хоспитализирани 24-ма души. В болницата са настанени за лечение още 64 души с двустранна бронхопневмония. По-голяма част от пациентите са в тежко състояние. Няколко по-леки случаи ще бъдат изписани в рамките на днешния ден.
Лицата, хоспитализирани в Ковид отделението на болницата в Кюстендил, към този час са 79. Трима души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.
29 са пациентите към този час в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Тринадесет от тях са на кислород и в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко състояние. До края на деня ще бъдат изписани по-леките случаи.
Жена на 67 г. от община Кюстендил и мъж на 61 г. от община Дупница са починали тази сутрин. Лицата са имали придружаващи заболявания.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"