Родните букмейкъри очакват оспорван сблъсък между Севиля и Челси

Двата отбора са на върха в класирането с по 10 точки след 4 изиграни срещи

В сряда вечер на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ един срещу друг излизат отборите на Севиля и Челси в среща от петия кръг на група Е на турнира Шампионска лига. Двата отбора са на върха в класирането с по 10 точки след 4 изиграни срещи, така че в този мач ще се решава съдбата на първото място в групата. Ако погледнем към коефициентите в българския букмейкър Еф Бет, то няма изявен фаворит в срещата. Много малко предимство се дава на английския Челси, но този мач може да предложи всякакъв развой и наистина ще бъде много интригуващ.

Специалистите на Лига Европа – Севиля, се представят много силно през този сезон и в най-висшето европейско клубно състезание, като резервираха мястото си в следващия кръг, след като загубиха  само две точки до момента. Тази загуба на точки бе в първия мач срещу Челси на „Стамфорд Бридж“ като срещата завърши без попадения. Срещу Челси в Лондон, тимът на Севиля не създаде почти нищо и опита само четири удара. Те обаче владееха повече топката и може да се очаква да направят повече от същото в Испания, където техният рекорд у дома в европейските турнири е впечатляващ.

Тимът на Севиля е без поражение в последните си четиринадесет мача (12 победи и 2 равенства) . Още по-обнадеждаващ трябва да бъде рекордът им срещу английски съперници. Андалусийците, допускайки поражение в една от последните десет подобни срещи, в момента са непобедени в седем поредни мача и само веднъж са губили като домакин от английски отбори. Освен това, настоящата им форма също е отлична. Съботната победа с 1:0 над Уеска в Ла Лига бе пета поредна за тима във всички турнири. Домакините имат само едно поражение в последните си седем двубоя, като са записали шест победи за този период. Ето защо може би играчите в Ефбет ще очакват Севиля да не загуби двубоя с Челси, тъй като е много труден отбор за побеждаване в последно време.

„Сините" има три победи и едно реми в груповата фаза на ШЛ до момента и са първи с по-добра голова разлика от предстоящия си съперник. Те не успяха да оглавят групата си в Шампионската лига миналия сезон, когато завършиха зад друг клуб от Испания, Валенсия, и в крайна сметка платиха скъпа цена с възможно най-трудния жребий на 1/8-финалите, тъй като се паднаха срещу Байерн Мюнхен. Следователно Франк Лампард ще разбере предимствата на спечелването на първото място и по този начин ще мотивира играчите си за успех в сряда вечер. Победа в Испания в сряда и първото място ще бъде тяхно, без да се налага да се безпокоят излишно от това, което се случва в последния им мач у дома срещу Краснодар следващата седмица.

Формата на Челси е много добра, като няма поражение в 11 поредни двубоя във всички турнири. Две от трите им победи в Шампионска лига до момента идват с разлика от три гола или повече, като те вкараха общо шест в двете си гостувания, като разбиха Краснодар с 4:0 в Русия, а в миналия кръг надвиха Рен с 2:1 във Франция. Залогът в Efbet за Челси да вкара в първото полувреме е с доста висок коефициент и предвид формата на тима далеч от дома, то може да има добра стойност. В последните седмици „сините“ играят доста силно в нападение и надали ще пропуснат да отбележат гол в мача срещу андалусийци. Севиля пък е много добър домакин и също би трябвало да намери мрежата, поради което залогът за Гол/Гол в Ефбет изглежда страхотна опция за залагащите на този двубой.