Отбелязаха 73 години от създаването на военно формирование 22160 – гр. Плевен

Полковник Марин Господинов поздрави военнослужещите по повод празника

Днес, 4 декември, тържествено бяха чествани 73 години от създаването на военно формирование 22 160 в гр. Плевен.

Програмата по случай празника започна с приемане на строя от командира на Единния център за начална подготовка полк. Марин Господинов на военнослужещите от в.ф. 22160 на ритуалния плац във войскови район 1163.

Полковник Марин Господинов поздрави военнослужещите по повод празника и изказа признателност към волята, с която преодоляват трудностите при изпълнение на ежедневните задачи, както и към отдадеността им в службата към родината и армията. Той благодари на личния състав за полаганите усилия при изпълнение на поставените задачи и пожела успех на военнослужещите в бъдещата им работа, като припомни, че от военното формирование са израснали много високо подготвени командири, а сега в него служат едни от най-добрите офицери, сержанти и войници. ”Вие наистина сте достойни наследници и продължители на най-добрите военни традиции на вашите предшественици” – завърши той.

Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители и поздравителни адреси от Началника на отбраната, Командира на сухопътните войски и от много други военни формирования и държавни институции. Тържеството завърши с полагане на венци пред паметната плоча на 5 механизирана бригада пред КПП „Изток” на войскови район 1163.