Кола блъсна пешеходка на кръстовище в Плевен

Настанена е за лечение в "Клиника по ортопедия и травматология", без опасност за живота

На 7 декември около 18:40 часа в град Плевен е настъпило ПТП. Инцидентът е станал на кръстовището на улица "Цар Самуил", улица "Лозенка", улица "Г. М. Димитров" и улица "Захари Зограф". Местопроизшествието е посетено от екип на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Плевен.

Извършен е оглед, при който е установено, че "Опел Астра", собственост и управляван от 65-годишен, включвайки се в движението по улица "Цар Самуил" не е пропуснал и е блъснал правилно пресичащата на пешеходна пътека жена. Пострадалата пешеходка е 32-годишна от Плевен. Тя е транспортирана в ЦСМП – Плевен. Установено е, че има фрактура на лява ръка, ляв крак и шийни прешлени. Настанена е за лечение в "Клиника по ортопедия и травматология", без опасност за живота.

На водача на лекия автомобил е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. "а", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен