Плевенчанката Зорница Иларионова представи новия си проект (Видео)

Майка ми има огромно влияние върху това да се занимавам с класическа музика и цигулка, призна тя в ефира на Канал 3

"Новият албум е "Полет чрез музиката". Това е предимно виртуозна музика, включени са Дворжак, Чайковски, Панчо Владигеров", информира за последния си проект в "Стъпките към успеха" по Канал 3 талантливата цигуларка от Плевен Зорница Иларионова.

Тя разкри, че албумът е записан в партньорство с едни изключителни музиканти, а продуцент на компактдиска е Евгени Димитров - Маестрото. "Благодаря му с цялото си сърце за всичко, което вложи и направи, за да бъде този компактдиск факт", сподели Зорница Иларионова.

"Трудно е да се правят такива продукти, особено сега. Смятам, че хората точно в момента имат нужда от красиви неща, музиката е спасение от страха и от неприятните неща, които ни заобикалят. От разстояние се опитваме да правим, каквото е възможно, за да достигнем до зрителите и слушателите", отбеляза талантливата плевенчанка.

"Конкурсът в Охрид беше онлайн и е за млади изпълнители, получих максималните 100 точки, а след това и специална награда на конкурса", разказа изпълнителката за Международния конкурс за млади изпълнители в Охрид, Македония, където спечели Гран При.

"Майка ми има огромно влияние върху това да се занимавам с класическа музика и цигулка. От 2-3 годинки имам спомени от майка си да преподава цигулка. Учих в България и после в Мадрид в Кралския колеж", каза още тя.

"Сега преподавам в България и чужбина. Дълбокият смисъл на професията, а и не само, е да предаваме знанията нататък", убедена е музикантката.

"Мечтая си на първо време за здраве. Желая да се запазим здрави и да проддължаваме напред с повече хъс и любов. Нужно ни е да даваме и получаваме любов", заключи Зорница Иларионова.

Вижте нейния нов видеоклип, записан и заснет заедно с виолончелиста Атанас Кръстев!