Рилски спортист нанесе четвърта загуба на Спартак в НБЛ

И в този мач плевенчани бяха без един от лидерите си – Димитър Маринчешки

Рилски спортист нанесе четвърта загуба на Спартак в НБЛ. В много резултатен за мач самоковци надвиха у дома Спартак Плевен със 119:79.

Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров не показаха никакви колебания и още в първата част дадоха заявка за поне 100 точки, като вкараха 25, информира сайта на НБЛ. До края на полувремето вкараха още 29, а в третата четвърт запазиха темпото и нанизаха 34. Те задържаха темпото си до края и във финалната част нанизаха още 31 точки.

Oбщо 27 тройки си вкара двата тима, като стреляха 55 пъти от далечна дистанция.

Алекс Симеонов и Павлин Иванов имаха ден в стрелбата. Иванов наниза 22 точки, като вкара 4 от петте си стрелби за три точки и 5 от 6-те си шута за 2 точки. Алекс Симеонов вкара три от четири опита за тройка и пет от шест – за две точки за 19 точки в мача. Нико Карвачо записа 13 точки и 11 борби за успеха. Брендън Браун и Мирослав Васов също вкараха по 13 точки. Деян Карамфилов бе 2 от 2 от далечна дистанция и завърши с 11 точки, а Николай Георгиев се включи с 10 точки.

Любен Пасков изигра добър мач за плевенчани и завърши с 26 точки, като вкара 4 тройки. С 14 точки завърши Николай Маринов, а капитанът Тодор Тодоров се отличи с 13 точки. Това бе четвърта загуба от началото на сезона за плевенчани, които и в този мач бяха без един от лидерите си – Димитър Маринчешки.

В следващия си мач Спартак приема лидера Левски Лукойл, а Рилски спортист е гост в дерби на Балкан.