Д-р Калин Поповски: Без ваксините няма как да излезем от пандемията

"За първи път България ще има и санитарна авиация", разкри депутатът

"За първи път България ще има и санитарна авиация". Това съобщи в "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски. Той заяви, че е разговарял и с военния министър Красимир Каракачанов за отпускане на още хеликоптери за медицински услуги.

"Досега бяхме единствената държава в Европа, която нямаше такава санитарна авиация", коментира депутатът.

По думите му спрямо средствата, които получава, здравната ни система има добра организация.

"Доста неща динамично се промениха във времето и смятам към добро, бюджетът също расте. Неща, които се работят по света, ги има и в България от 10-12 години ", каза д-р Поповски пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че според него никой не е можел да предвиди такъв стръмен пик на COVID-19 през септември.

"В тази ситуация не мислим за пари и за финанси, спасявайки човешкия живот. За жалост много е сериозно заболяването, много сериозни странични ефекти предизвиква, тромбози в множество органи. За пръв път светът се изправя пред такова нещо", подчерта депутатът. И добави, че откакто е завършил преди 30 години медицина, не е вярвал, че подобен вирус ще изисква толкова средства за овладяването му, ще трае толкова дълго и ще затваря икономики.

"Без ваксините няма как да излезе светът от пандемията - имаме 1 месец сервизно време, каквото трябва, да го донатъкмим. Ваксината е безплатна и е доброволна, без нея няма да се отърси светът от тази болест. Предложих и на един колега от ГЕРБ да се ваксинираме пред камерите. След като се ваксинира немалка част от населението, ние ще можем да си отворим икономиката на държавата", каза на финала д-р Калин Поповски.