Детелин Далаклиев: Критиците, ако изминат и два дена от нашия път с Кобрата, ще се откажат

Световният шампион от Милано 2009 призна, че се дразни на случващото се в социалните мрежи

Чаках мача на Кубрат с голям интерес. Имам честта да съм бил в залата на Джошуа, да познавам половината от екипа му, защото играех в Англия. Хората там са големи професионалисти", сподели Далаклиев. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" Детелин Далаклиев - последният българин, стъпил на световния връх в бокса.

"Кобрата не беше толкова концентриран, колкото беше Джошуа. Очаквах повече от него. Може би голямото желание да се представи добре му изигра лоша шега. Джошуа е чист боксьор, много е израснал след загубата си от Руиз", коментира Далаклиев, отчитайки, че психическото напрежение и умора може би са изиграли лоша шега на Пулев. По думите му Кобрата не се намирал в свои води, дори бързата му ръка не му помогнала, тъй като Джошуа бил толкова подготвен тактически, че изолирал всяко едно негово движение.

"Гледам в социалните мрежи и много се дразня. Започват някакви хора да плюят всеки един човек. Не мога да го разбера дали това е балкански синдром или български манталитет. Усещал съм същото - и от близки хора и от всякакви. Има хора, които си мислят, че ние сме едни спортисти, които взимат големите пари и ставаме милионери, но не правят сметка, че това е труд от дете - всеки ден. Половината от тези критици, които говорят много неща и всички са специалисти, ако изминат и два дена от нашия път с Кобрата, много бързо ще се откажат", посочи Далаклиев.

"Гледам обективно на нещата. Аз на 30 години вече се чувствах зле и не можех да играя, а той е на 39 и поддържа някаква форма. От последния му мач за световна титла са 6 години тренировки, напрежение, ставане, трениране", допълни почетният гражданин на Плевен.