Над 300 рисунки, сред които творби на деца от Плевенско, ще радват пътниците на БДЖ

Инициативата е "Коледа за всяко дете" и се организира от НССБ с подкрепата на БДЖ

Над 300 рисунки ще радват пътниците на БДЖ, които от днес се поставят във влаковите композиции в различни направления, обхващащи цялата страна. Инициативата е "Коледа за всяко дете" и се организира от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата и партньорството на "БДЖ Пътнически превози"ЕООД.

Рисунки са изпратени от ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Пордим, СУ "Иван Вазов" град Плевен, ДГ "Иглика" град Плевен, Обединено училище "Христо Ботев" село Мечка, НУ "Отец Паисий" село Върбица, Регионален център за ранна интервенция на уврежданията град Плевен СУ " Димитър Благоев" град Свищов, СУ "Димчо Дебелянов" град Белене, СУ "Димитър Маринов" град Лом, ОУ "Константин Фотинов" град Лом, ЦНСТ "За по щастливо детство" град Лом, ЦНСТ "Нов дом - нов шанс" град Лом, ЦНСТПЛПР град Лом, Начално училище "Софроний Врачански" град Враца.

С най - много рисунки 57 бр. участваха децата от СУ "Димитър Благоев" град Свищов.

За активното участие с рисунки Председателят на Националното сдружение на сираците в България г-н Слави Михайлов и Управителят на "БДЖ Пътнически превози" ЕООД г-н Любен Нанов подписаха Грамоти за всяко дете.

"Благодарим на всички деца и техните учители за прекрасните рисунки, които ще доставят радост и празнично настроение на много хора в страната. С тази инициатива предложихме на децата да използват свободното си време по време на епедимичната извънредна обстановка с това да творят и рисуват и по този начин да бъдат полезни. Вярваме, че таланта на децата ще бъде високо оценен от пътниците на БДЖ. Благодарим Ви сърдечно на всички, като Ви пожелаваме здраве, благодат и спокойни празници!", сподели Слави Михайлов.