Без "Спортист на годината" в Плевен

Причината - обстоятелствата, предизвикани от пандемията от коронавирус

Традиционната класация "Спортист на годината", която трябва да определи най-изявените спортисти и спортни деятели на Общината, тази година няма да се състои. Причината - обстоятелствата, предизвикани от пандемията от коронавирус, заради които огромна част от спортните прояви през годината не се проведоха.

Повече яснота по темата даде кметът Георг Спартански в заформила се дискусия по темата във Фейсбук.

"Не знам за какъв "Спортист на годината" да коментираме... Олимпиада отмениха, Европейско по футбол... "Франс футбол" за първи път не направи класация за "Златната топка"... Какво точно да класираме? Или да отбием номера? А защо на огромната част от клубовете не им е зор изобщо за тази класация? Питахме изрично всички клубове писмено да има или не класация! Отговориха ни няколко от над тридесет клуба, едни казаха, че няма смисъл, други, че не им харесват правилата... А над 25 клуба изобщо не отговориха! Е, при това положение какво да коментираме?", написа кметът в социалната мрежа.

Припомняме, че каратистката Ивет Горанова и кикбоксьорът Димитър Пенчев споделиха титлата "Спортист на годината`2019" преди 12 месеца.