Люси Дяковска: Тази година семейството придоби още по-голямо значение

Плевенчанката пожела на всички да намерят сили да се изправят в трудните моменти, да помагат и да бъдат открити

Тази година семейството придоби още по-голямо значение, най-голямо от десетилетия, бих казала. Може би защото останахме заедно, защото останахме повече време сами, защото имахме възможност да се караме повече, да се обичаме повече. Това каза пред bTV певица Люси Дяковска в навечерието на коледните празници.

Тя пожела на всички да намерят сили да се изправят в трудните моменти, да помагат и да бъдат открити. Тя не успя да скрие сълзите си - тази Коледа ще бъде първата без обичаната й майка.

"Много е тежко. Много хора страдат заради загуба, причинена от времето, в което се намираме. Много ми е трудно да пея коледни песни в едно такова време“, каза емоционално Дяковска по повод отменени нейни събития.

Певицата разказа за каузата да спаси защитената местност "Кайлъка" в Плевен.

"Кайлъка" е с изключителна архитектурна стойност. Там има кръгови орнаменти, пейки, пътеки, къщата на Иван Винаров е там, езеро е имало, в което са плували бели и черни лебеди", разказва тя.

Певицата и доброволци вече усилено работят върху възстановяването на парка, като през идната година вероятно ще започне и реставрацията на къщата на Винаров. Тя ще се превърне в музей.