Повече оздравели, отколкото новозаразени в Русе от COVID-19

Двама са починалите за последните 24 часа в областта

Макар и с малка разлика за последното денонощие броят на оздравелите е по-голям от този на новозаразените с COVID-19 в област Русе. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие в областта са регистрирани 24 случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 26. Половината от новите случаи са в община Русе. От останалите 12 случая по 3 има в Бяла и Ветово, по 2 в Борово и Сливо поле, както и по един в Иваново и Ценово. Без заболели от коронавирусна инфекция за последните 24 часа са населените места от община Две могили.

Въпреки това по-малкият брой заразени с коронавирус както в страната, така и в областта най-вероятно се дължи и на по-малко направените PCR тестове през съботния ден, тъй като по-голяма част от лабораториите не работят. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6792 души, докато излекуваните станаха 4854. Активните случаи са 1613. По последни данни към момента общо 387 души се намират на лечение в болниците от региона, като 43 от тях са в реанимация.
Вчера са починали и още един мъж и една жена с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 325, от които 192 мъже и 133 жени на възраст между 27 и 98 години.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Силистра – само 1 случай.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

 Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"