Ген. Мутафчийски: Трябва да бъдем бързи и отговорни, за да спрем вируса!

Ние вярваме в науката – това е първото ми послание, заяви той

Измина една много тежка година. Точно на днешния ден по християнска традиция затваряме годината. Дай Боже, да я затворим и всичко, което беше изпълнено с толкова трудности и мъка да остане зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето оръжие и то е в тези малки флакони. То ще ни спаси от всичко това, което беше през тази година. То ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки. Ние сме длъжни и имаме необходимост да върнем целувката и прегръдката с нашите деца! Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който бе първият ваксиниран във ВМА срещу SARS-CoV-2.

Ние вярваме в науката – това е първото ми послание. То е насочено и към нашите колеги, неслучайно така подбрахме първите хора, които да се ваксинират, за да им покажем, че ние вярваме в науката. Ние сме хора, които цял живот се занимават с наука и практическа медицина, ние се стараем винаги да сме информирани. Да се осланяме на науката. Неслучайно ВМА е лечебното заведение, в което се внедряват всички иновации в световната медицина.

И сме убедени, че трябва всеки един да се ваксинира, за да може да се спре тази агония. Сами виждате – колкото по-дълго време даваме възможност на този вирус да заразява хора, ние му даваме възможност той да мутира и да ни изненадва. Това ни задължава да бъдем бързи и отговорни, подчерта началникът на ВМА.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"