Официално: Две плевенчанки застанаха на върха в ранглистата на Тенис Европа до 14 г.

Огромно признание за Йоана Константинова и Росица Денчева

Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) са първа и втора при девойките в обновената ранглиста на Тенис Европа до 14 г.

В края на миналата година Константинова спечели първата си титла от турнир на ITF за девойки до 18 годишна възраст. Талантливата българка триумфира на турнира от пета категория на кортовете ТК „Барокко" в София. През миналия сезон Константинова спечели и титлата на сингъл на турнира от втора категория на Тенис Европа в Чачак (Сърбия). На двойки пък триумфира на турнира до 16г. от втора категория „Дема къп". Йоана има още четири втори мeста на сингъл и две втори по двойки от турнири на Тенис Европа.

Росица Денчева спечели през 2020 г. шест титли на сингъл и три по двойки в турнири от Тенис Европа. При това три от титлите на сингъл са в състезания до 16 годишна възраст. Тя спечели първите места на турнири в София, Бургас и Пловдив. При 14-годишните е първа на турнирите в Бургас, Пазарджик и Свиленград.

Константинова и Денчева спечелиха и всички възможни титли на сингъл и по двойки на турнира от Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция).

Още две българки попаднаха в топ 100 при 14-годишните. Елизара Янева е 43-та, а Ивона Савекова е под номер 100.

При юношите до 14 г. България има трима тенисисти в топ 100. Александър Василев е № 17, Ивайло Симеонов е № 45, а Робен Гавани e № 88.

При юношите до 16 г. имаме четирима представители в топ 100. Илиян Радулов е номер 7, Адрияно Дженев е № 12, Виктор Марков е № 15, а Павел Маринов №83.

При девойките до 16 г. Йоана Константинова е № 63, Росица Денчева е № 66, а Мария Рогачева №89.