Курсанти от ВВВУ "Георги Бенковски" участват в конкурса "Студент на годината"

В конкурса участват студенти от всички висши училища в страната

Националното представителство на студентските съвети в България ще излъчи за 13-ти път "Студент на годината - 2019". В конкурса участват студенти от всички висши училища в страната, с номинации в 10 направления, както и чуждестранен студент в България, студент-доброволец и докторант на годината.

В 13-тото издание на конкурса са заявили постиженията си в различни области на знанието 130 студенти. Сред тях са и петимата претенденти за отличията от ВВВУ "Георги Бенковски". Всички те са випускници. С-на инж. Ивелина Колева, специализация „Летищно осигуряване“ и с-на инж. Цветомир Диков, специализация „Навигационни, комуникационни и информационни системи“, останалите трима са със специализация „Летец-пилот“- старши сержантите Александър Недялков , Янул Димитров и Марти Иванов.

Очаква се резултатите да бъдат обявени скоро от авторитетното жури.

И ако в първия конкурс през 2006 г. студентът на годината е Златина Георгиева от Медицински университет – Плевен , защо не и в 13-я конкурс студента на годината да е също от нашия регион - от ВВВУ "Георги Бенковски".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен