Служители на ОДМВР – Плевен иззеха 320 кг нарязан тютюн без бандерол

Това се случило по време на проведена специализирана полицейска операция

320 кг нарязан тютюн без бандерол е иззет от служители на ОДМВР – Плевен. На 8 януари 2021 година на територията на област Плевен е проведена специализирана полицейска операция  относно съхранение на акцизни стоки без бандерол. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Плевен, служители на група "Териториална полиция" при Първо РУ - Плевен и служители на ЗЖУ – Плевен.

Около 19.25 часа в село Бохот на улица "Ал. Стамболийски" е спрян за проверка лек автомобил "Опел Астра". Установена е самоличността на водача – 49-годишен от плевенското село Буковлък. В колата пътували и 34-годишен и 18-годишен, негови съселяни. При проверката полицаите установяват, че автомобилът е натоварен с 33 /тридесет и три/ черни полиетиленови чувала, всеки един съдържащ нарязана жълто - кафява листна маса с характерен мирис на тютюн. Намерената листна маса е с общо тегло около 320 кг. 18-годишният е предал с протокол листната маса, като е потвърдил, че е негова за лична употреба.

Тютюнът се намира на съхранение в Първо РУ - Плевен. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. За престъпление по чл.234, ал.1 от НК започнато е досъдебно производство.