Спартак поставя началото на нова традиция - баскетболен турнир в центъра на Плевен!

Инициативата ще е под патронажа на кмета Георг Спартански и със специалното участие на Люси Дяковска

Баскетболният Спартак и Сдружение "Младежи в действие 2020" връщат баскетбола в "сърцето на града"! На 11 и 12 септември 2021 г. ще бъде поставено началото на нова традиция - открит 3x3 турнир по стрийтбол с място на провеждане площад "Възраждане". Инициативата е подкрепена от Община Плевен и е под патронажа на кмета Георг Спартански. Специален гост на "3Х3 Баскетболен турнир Плевен 2020" ще бъде певицата Люси Дяковска.

Събитието, посветено на старта на учебната Година" и децата на Плевен – нашата гордост, ще е открито за всички на възраст 7+, като очакванията на организаторите са да се включат над 300 участници.

Отборите в турнира ще са съставени от по 4-ма играчи, 3 в игра и 1 резерва. Ще се играе на  елиминационен принцип. Подробности за записването предстои да бъдат обявени.

Целта на проявата е популяризиране на баскетбола и спортната култура не само сред подрастващите, а и сред всички възрасти, като събраните средства ще бъдат използвани в подкрепа на Младежко- юношеската школа през състезателната 2020 - 2021 година.

***

Баскетболен клуб „Спартак“ – Плевен е най-старият и все още функциониращ с непроменена насоченост спортен клуб на територията на Плевен. Представителният мъжки отбор на клуба е 2 пъти шампион на България и 1 път носител на купата на България. Днес клубът е единственият представител на Плевенския спорт във Висшата лига и неизменен участник в Националната баскетболна лига.

Като един от водещите спортни клубове в региона, мисията на Спартак е да развива и подкрепя бъдещето на спорта. Приоритет в работата на клуба е развитието на юношеския отбор и детската школа, в която към август 2020 година тренират над 300 деца във всички възрастови групи ( U10, U12, U14, U16, и U18 ), момичета и момчета.