Пешеходец с шест счупени ребра след пътен инцидент край Плевен

Пострадалият мъж е 61-годишен жител на село Радомирци

На 14 януари  около 18:30 часа от тел.112 е получен сигнал за настъпило ПТП  на главен път І - 3 /Бяла – Ботевград/. Инцидентът е станал в село Радомирци на кръстовището на улица "Васил Левски" и улица "Дебиобрадска". Местопроизшествието е посетено от екип на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР.

Извършен е оглед, при който е установено, че специализиран автомобил "Нисан Кабстар", с водач 50-годишен плевенчанин, е блъснал пешеходец. Пострадалият мъж е 61-годишен жител на село Радомирци. Той е транспортиран в ЦСМП - Плевен, където е прегледан, като е установено, че има фрактури на шест ребра, без опасност за живота.

Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с уред "Алкотест дрегер", като пробата му е отрицателна. На пешеходеца е взета кръв за химическо изследване за наличие на алкохол и други упойващи вещества.

Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. "б", във връзка с чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"