Полицейска операция срещу контрабанда на цигари в Плевенско

Извършени са проверки на търговски обекти в село Еница

На 14 януари служители на РУ Кнежа при ОДМВР – Плевен са провели полицейска операция по линия "Разпространение на акцизни стоки - цигари без бандерол".

В 07.00 часа са извършили проверки на търговски обекти в село Еница. В хранителен магазин, стопанисван от 55-годишен, са намерили да се държат 21 броя кутии с цигари без бандерол - 10 кутии с марка "President Slims" 100 мм, и 11 броя кутии с марка "Galaxy" 80 мм. Всичките 420 къса цигари са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата продължава служител от икономическа полиция при РУ Кнежа.

В друг търговски обект – магазин за хранителни стоки, собственост и стопанисван от 50-годишен, са установени изложени за продажба 24 броя кутии цигари от различни марки, облепени с акцизен български бандерол, но без да притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия, издадено от ТД "Дунавска" - Русе при агенция „Митници“. С протокол за доброволно предаване за иззети от обекта 7 кутии с цигари с марка "King original red" 100 mm, 8 кутии с цигари с марка "Rothmans superkings blue" 100 mm и 9 кутии с цигари с марка "Karelia blue" 100 mm. За извършената проверка в търговския обект е съставен констативен протокол. Образувана е преписка за извършено нарушение на чл.100 „а“, ал.1 от ЗАДС /Закона за акцизите и данъчните складове/. Работата по случая продължават служители на отдел "МРР Дунавска" в ГДМРР при агенция "Митници". Сезирана е прокуратурата в Плевен.