Александър Дяковски след успеха във Варна: Адски тежък мач, поздравявам момчетата

"Това, което го тренирахме тази седмица,на голяма степен беше изпълнено и се получаваше", коментира той

"Адски тежък мач, но ние не сме очаквали абсолютно нищо различно, изцяло от психологическа гледна точка. И двата отбора в двубоите помежду ни винаги нещата са всичко или нищо. И двата отбора търсят на всяка цена победата. Затова бяхме психически обременени в нашия отбор.", сподели Александър Дяковски пред сайта на НБЛ след победата на Спартак над Черно море Тича.

"Много трудно, но начинът, по който играхме в защита най-вече, ни спечели мача. Добрата серия в третата част може би малко наклони везните в наша полза. Но срещу отбора на Варна, който не се предава, помним мача в Бургас, в който те изоставаха с 30 точки и върнаха интригата в края, коментирахме, че за да сме спокойни срещу тях трябва минута преди края да е 25 разлика за нас. Имахме няколко моменти, в които за малко да стане 10 разлика, но ги изпуснахме. Но най-вече отдавам това на напрежението, което е абсолютно нормално", каза още наставникът на плевенчани.

"Мога да поздравя момчетата най-вече за начина, по който играхме в защита, и това, което го тренирахме тази седмица, мога да кажа, че на голяма степен беше изпълнено и се получаваше. В същото време трябва да отчетем, че и състоянието на Черно море не е оптимално заради контузията на Георги Боянов, на Веско Георгиев, който е най-опитният и най-постоянният им играч. Заради това имахме по-драстично предимство в подкошието, използвахме го и оттам взимахме доста предимство в нападение", заяви Сашо Дяковски.