Тихомир Иванов е насочил поглед към Европейското в Полша

Това е основната цел през зимата за 26-годишния плевенчанин

Европейското първенство в зала е основната цел през зимата за най-добрия български лекоатлет в скока на височина Тихомир Иванов. 26-годишният плевенчанин стартира състезателната година с 225 см. Неговото постижение беше обявено за най-силно по сравнителната таблица на традиционния турнир "Академик". Надпреварата се проведе през уикенда в столичната зала "Асикс Арена".

"Това беше генерална тренировка. Постижението е много сериозно за зала и като за първо състезание", сподели пред "България Днес" треньорът на Тихомир Иванов Георги Гетов. "През лятото участвахме само на държавния шампионат. Дългото отсъствие не дава ясна картина на какво ниво си. Трябваше да видим докъде сме стигнали.", допълни той.

Несигурната ситуация с пътуването покрай коронавируса ограничава състезателната програма на скачача и той ще се готви в България

"Има международни турнири, но говорихме с нашия мениджър. Той ни посъветва да правим подготовката и турнирите в България, защото всяка страна има своите изисквания за влизане. Целта ни беше световното първенство в зала, но го отложиха. Сега се надяваме европейският шампионат в Полша да се проведе (5-7 март). Желанието ни е да постигнем там добър резултат.", добави Георги Гетов.