Ицо Хазарта и Илиана Раева за мерките срещу Ковид

Новините

20-01-2021, 20:25

Снимка:

Фейсбук

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Илиана Раева обучава Невяна Владинова за ръководител във федерацията

Във Фейсбук профилите си председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и един от най-слушаните бг хип-хоп изпълнители Ицо Хазарта споделиха открито мнението си за приганите мерки срещу ковид пандемията у нас.

Рапърът, който е доказал, че не се съобразява с никой и нищо разкритикува здравния министър, като в същото време признава, че е интелигентен човек. Хазарта пише и за опазването на здравето на хората, но очевидно не одобрява тона, с който управляващите се обръщат към бизнеса. Илиана Раева от своя страна пък е категорична за мерките, че работят и най-важно за нея също е опазването на здравето и живота на хората.

„Всяко решение, било то и спорно за част от обществото, трябва да бъде ръководено от мисълта за здравето ни и живота ни. И всеки един от нас трябва да разбере, че когато на риск са изложени те, няма друго правилно действие освен ограничаване физическото взаимодействие между хората, а оттам и разпространението на вируса.
Мерките доказват, че работят. В цял свят те са основното в днешното ни ежедневие. Без никакви изключения“, пише Илияна Раева в обръщението си във Фейсбук.

Съпругата на Наско Сираков допълва, че след здравето най-важни са образованието, спортът и културата, които ни правят "по-добри, по-смели, изграждат ни като личности, като хора.“

От своя страна Ицо Хазарта пише още: "Искам да напомня на хората нещо, което не чувам от никой управляващ. На едно заведение му е забранено да работи, за да може всички в държавата да са здрави, а не само собственика, персонала и клиентите. Ето защо тези всички е добре да не го забравят.

Собствениците на ресторанти, заведения и фитнес-зали, заедно с работещите в тях – персонал, сервитьори, бармани, охранители, хигиенисти, както и изпълнителите от шоубизнеса (неслучайно ги слагам накрая) – са всъщност хората, които изнасят на гърба си кризата с коронавируса – за да може ВСИЧКИ да сме здрави, а не само те самите. Покрай непосилния труд на лекарите, ние удобно премълчаваме това. Както и факта, че докато на едни им забраняват да работят, на други им вдигат заплатите.

Позволявам си да пиша тези редове по следната причина – аз съм един сравнително успешен български изпълнител, нямам финансови проблеми и не очаквам помощ от държавата. Вероятно бих подминал репликата „ресторантите и заведенията не са ни приоритет“, ако тя бе дошла от някой с възпитанието на Валери Симеонов. Отношението обаче, и най-вече тонът, с който управляващите се обръщат към нормалните хора и към бизнеса, според мен е плюнка в лицето на всеки българин“.

Колкото до критиките на Ицо Хазарта към управляващите, Илиана Раева ги коментира така: "И ако на някого, нечий тон му се струва остър и краен, то трябва да се опитаме да осъзнаем, че когато отсъства разбиране и то за толкова съществени и определящи съдбата ни проблеми, тогава мен лично, не ме дразни твърдостта на тона. Може би, защото съм и спортистка и знам влиянието на различния тон.
Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора.

Трябва да сме разумни в този момент!“.