Мария Тодорова представя "Елено моме" в ефира на "Фолклор TV", клипът е сниман в "Кайлъка"

Певицата обича Плевен и иска да показва колкото се може повече красоти в клиповете си

Тази събота - 23 януари, в ефира на Фолклор TV ще се състои премиерата на най-новия видеоклип на певицата Мария Тодорова, който е към песента "Елено моме". Видеото е заснето сред красивата природа на парк "Кайлъка", като негов режисьор е Любка Борисова. Специално участие в лентата взимат танцьорите от Ансамбъл "Пирин" Благоевград - формация "Накит", които се включиха и в предишното видео на Мария Тодорова към песента "Павле ми пие", реализирано насред самобитната атмосфера на "Възрожденския комплекс" в Плевен. В записите участват на песента и музиканти от Северняшкия ансамбъл.

"Снимахме край язовира до Тотлебеновия вал. Както вече неведнъж съм споделяла, обичам Плевен и искам да показвам колкото се може повече красоти в клиповете си. И за мен ще е изненада самата премиера, надявам се да се хареса на зрителите.", сподели Мария Тодорова. И този път за визията си тя се е доверила на голямата българска дизайнерка Светла Димитрова (Ариес Уникат).

Любопитен факт е, че по време на снимките на "Елено моме" се появила и Люси Дяковска, която неотдавна създаде фондация "Аз обичам Кайлъка". Тя се разхождала със свой приятел из парка, но веднага се спряла и поздравила Мария и екипа.

"Работя над други проекти. Записвам нови песни. Предстои ми издаване на нов албум и снимки на нови клипове с екипа на Фолклор ТВ.", разкрива Мария, която сама продуцира всичките си проекти, и допълва: "Елено моме" е македонска песен. От години концепцията ми е да правим песните така, че да достигнат и до младите. Интерпретирам ги със съвременни изразни средства. Тази линия следвам още от 1997 година, когато издадох първия си самостоятелен албум и първия сингъл с денс варианта на "Катерино моме" със специалното участие на DJ Теди Цонков. Обичам да експериментирам".

Паралелно с музикалните предизвикателства, Мария Тодорова се занимава и с преподавателска дейност в плевенска гимназия. Признава, че живия контакт с учениците й липсва, но и вярва, че скоро животът ще се нормализира.

"Липсват ми концертните изяви, моята публика. Аз съм изпълнител преди всичко - цял живот се занимавам с музика.... Напук на пандемията ще продължаваме да пеем. Ако мога да перифразирам Радой Ралин и неговата популярна мисъл "Светът е оцелял, защото се е смял", в моя вариант тя звучи така: "Светът ще оцелее, ако продължи да пее", казва Мария Тодорова с усмивка и свеж оптимизъм.