Олимпийската ни надежда Ивет Горанова започна с подготовката си за новия сезон

Плевенчанката проведе два международни лагера още в първите седмици на януари

Олимпийската ни надежда Ивет Горанова започна с подготовката си през 2021 г. Най-добрата ни представителка в олимпийското карате проведе два международни лагера още в първите седмици на януари. Освен тренировки, националката ни успя да участва и в две контролни състезания. С нея е и личният ѝ треньор Ангел Ленков.

Първата част от подготовката премина в сръбския град Аранжеловац – от 8-ми до 14-ти. Горанова тренираше заедно със световната и европейска шампионка Йована Прекович. На 9-ти януари се проведе контролно състезание, в което участваха състезателки от световния и европейски елит. Ивет изигра 5 срещи и в тях  записа 2 победи, 2 загуби и 1 равна среща.

След Сърбия Горанова се отправи към италианския град Каорле. Вторият лагер продължи до 22-ри януари и в него участваха шестте най-добри състезателки в света. Контролното състезание бе организирано за 17-ти януари. Ивет този път изигра 6 срещи и се класира на второ място, като загуби само от европейската и световна шампионка Сара Кардин от Италия.

Подготовката на националния отбор по олимпийско карате ще продължи с лагер в гр. София от 29-ти януари до 03-ти февруари в базата на националния отбор на стадион „Васил Левски“, съобщиха от boec.bg.