Петър Лесов: Благодарен съм на Детелин Далаклиев

"Аз много му вярвах, той също много ми вярваше", призна легендарният боксьор и треньор

Олимпийският шампион по бокс от Москва 1980 Петър Лесов се изказа ласкаво по адрес на Детелин Далаклиев в интервю за предаването "Код спорт". Както е известно, Лесов бе треньор на Далаклиев, който завоюва последното световно злато за България в мъжкия ни бокс през 20009 г.

По думите на Петър Лесов, Далаклиев е един от хората, с които е работил най-спокойно. Определя го като най-дисциплиниран и признава, че много разчитал на него.

"Толкова съм благодарен, особено на Детелин Далаклиев, че в такъв момент ме подкрепи. Тогава имаше бойкот дали да участват на световното първенство и Детелин, ако беше казал, че няма да играе, а той от кръст не можеше да се движи, страшна дископатия... Няма да споменавам имена, но го навиваха и той да не участва. Казах му: "Три дни няма да тренираш, почиваш, когато имаш възможност и се чувстваш добре, само тогава идваш. Само килограмите ще поддържаш, малко ще гладуваш повече." Отговори: "Бат, Пепи, няма проблем! Ако трябва, сам ще участвам на световното!" Аз много му вярвах, той също много ми вярваше. Това е голяма помощ и за боксьора, и за треньора. И така - три дни не тренира, два дни тренира, разпокъсано, но бяхме намерили точно тази игра, която му носи големия успех. На световното от пет срещи, само шест точки му взеха", сподели Петър Лесов в ефира на ТВ+.