Започна записване за ваксиниране при личните лекари в Русе

Животът

28-01-2021, 13:04

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ицо Хазарта и Илиана Раева за мерките срещу Ковид

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 22 нови случая на COVID-19, като няма новоизлекувани.16 са новозаразените от община Русе, двама от Сливо поле, както и по един от общините Борово, Бяла, Ветово и Иваново. Без новозаболели за изминалите 24 часа са населените места от общините Две могили и Ценово. Сред заразените от последното денонощие няма учители и непедагогически персонал. Изследванията продължават до 3 февруари като днес бързи тестове ще се извършат в няколко русенски училища, сред които основните училища „Тома Кърджиев“ и „Васил Априлов“, както и Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“.
Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7772-ма, а преболедувалите остават 6978. Активните случаи са 369. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 136 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 35.
Същевременно за последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на починалата. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 426 на възраст между 26 и 98 години. 263-ма от тях са мъже, 163 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на десето място по заболеваемост в страната. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Разград – 1.
От Регионалната здравна инспекция информират още, че всеки желаещ може да се запише при личния си лекар за ваксинация срещу COVID-19 до 15 февруари. Разбира се списъците няма да са окончателни и след това отново ще има такава възможност. На този етап събираната информацията е изцяло с прогнозен характер, като целта е по този начин да се създаде логистична организация за осигуряването на необходимите количества от ваксината.
Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"