Селскостопанска постройка горя във Вълчитрън, къща се запали в Божурлук

Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН – Плевен са оказали три технически помощи – премахване на бетонна ограда за освобождаване на заседнал товарен автомобил на плевенската улица „Генерал Владимир Вазов”, изваждане на  паднало куче в шахта в областния град на улица „Чаталджа” и съдействие на пациент с наднормено тегло в жилище на улица „Христо Смирненски” в град Кнежа.

На 28 януари в 17:34 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар в селскостопанска постройка – помещение за животни в село Вълчитрън. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е  цялата постройка. Пламъците са загасени от служители на РСПБЗН – Плевен.

На 28 януари в 14:37 часа в РСПБЗН – Белене е съобщено за пожар в къща в село Божурлук. Незабавно към мястото са изпратени служители от местната противопожарна служба с един автомобил. Пламъците са погасени и е извършен оглед. Установено е, че са изгорели 100 кв.метра покривна конструкция. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение – стара ел.инсталация. Пострадали хора няма.