Ученичка от ДФСГ "Интелект" - Плевен ще бъде посланик на Австрия за един ден

Възпитаничката на плевенската гимназия спечели приза с емоционално и добре аргументирано есе

Александра Руменова, ученичка от 11 клас на ДФСГ "Интелект", беше удостоена с почетното звание "Посланик за един ден на страна, членка на ЕС", в съвместна инициатива на Н.П. посланика на Великобритания у нас г-н Роб Диксън и вицепрезидента на република България г-жа Илиана Йотова.

Възпитаничката на плевенската гимназия спечели този приз с емоционално и добре аргументирано есе на тема: "Ако бяхте посланик за един ден как бихте помогнали на България да се възстанови от пандемията". В него, с огромна доза позитивизъм и прагматизъм, Александра чертае пътища за излизане от задаващата се финансова и психологическа криза като резултат от COVID 19.

Чрез този успех пред девойката се откриват възможности за участие в поредица от събития, заложени в програма от организаторите. Като победител тя ще участва през февруари в онлайн среща на тема: "Свободата на медиите" на Асоциацията на европейските журналисти /АЕЖ/, впоследствие ще работи заедно с посланика на Австрия НП Андреа Вике, a на 11 март ще присъства на събитие на най-високо равнище.

Ръководители на Александра по пътя и към този успех бяха г-жа Галя Алексиева и г-жа Яна Василева, учители в ДФСГ "Интелект".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен