БФТ проведе тренировъчни сесии за най-добрите ни таланти до 16 и 18 г.

Родните таланти проведоха подготовка в рамките на три дни в зала „София"

Българската федерация по тенис проведе тренировъчни сесии за най-изявените млади български състезатели до 16 и 18 г. Родните таланти проведоха подготовка в рамките на три дни в зала „София".

Основната цел е големите възрастови групи при подрастващите (16 и 18) да бъдат събирани заедно, за да играят помежду си, включително тренировъчни мачове, точки, както на двойки така и на сингъл. Особено сега, когато пътуванията зад граница са доста затруднени, тези състезатели имат нужда точно от това.

"Играта на двойки е изключително важна - тя развива важни качества в един тенисист - тактическо мислене, работа в екип, поемане на отговорност. Освен това подобрява и уменията при игра на сингъл, да не говорим, че в отборните надпревари (Купа Дейвис, Фед къп, Европейски купи, резултата от двойковия мач често е от решаващо значение за крайния изход от двубоя", коментира Даниел Ангелов – национален треньор.

"Искам да благодаря на състезателите и колегите, които се включиха в тази инициатива на БФТ. Приканвам и останалите, които поради една или друга причина бяха възпрепятствани, да се включат, понеже идеята ни е по-често да бъдат организирани подобни мероприятия. В момента състезателите имат нужда точно от това, защото им предстои да направят първите си стъпки (някой вече дори са ги направили) в мъжкия и женския тенис. А виждаме , че заради Covid ситуацията, на Фючърс турнирите има по стотици чакащи извън квалификациите, защото няма международни турнири. Предстоят ни разговори и със съседните балкански страни, за обединяване на усилията, защото мое лично убеждение е, че именно сега е по-важно от всякога да си помагаме - и като федерации, и като съседни страни", долъпни Ангелов.

В заниманията взеха участие Симеон Терзиев, Виктор Марков, Адриано Дженев, Росица Денчева, Александра Габровска, Яна Стоянова, Елена Тренчева, Денислава Глушкова и Даря Шаламанова.

Подготовката беше водена от Даниел Ангелов –национален треньор с помощта на Серафим Грозев, Пресиян Коев и Джулия Терзийска.

Предните две седмици БФТ проведе и два лагера за деца родени през 2010, 2011 и 2012 г.