18-годишен шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Плевен

След инцидента водачът напуснал местопроизшествието

Пешеходка пострада при пътен инцидент в Плевен. На 3 февруари около 16.30 часа на кръстовище, образувано от улица "Дойран" и улица "Цар Самуил", е настъпило пътно-транспортно произшествие. "Фолксваген Голф 4", собственост и управляван от 18-годишен от град Бяла Слатина, област Враца, е ударил с предната лява част на автомобила, пресичаща платното за движение по пешеходна пътека жена. След инцидента водачът напуска местопроизшествието и паркира автомобила на паркинг на улица „Дойран“.

След проведени оперативни действия той е установен. Пострадалата пешеходката е 55-годишна. Жената е транспортирана в спешно отделение към УМБАЛ - Плевен, където е изяснено, че има фрактура на ляв крак. Тя е настанена за лечение в отделение при УМАБЛ - Плевен  без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"