Oнлайн платформа свързва лекарите на първа линия в борбата с COVID-19

Лекари от всички точки на страната могат да се свързват незабавно помежду си и да обменят опит

Лекари от всички точки на страната могат да се свързват незабавно помежду си и да обменят опит за лечението на пациенти с COVID инфекция, благодарение на онлайн платформата www.lekarite-covidhelp.com, съобщава NOVA телевизия. Виртуалното пространство е по идея на Българската болнична асоциация и е създадено безвъзмездно от софтуерната компания „Ментормейт България“, чийто екип дари труда си по изграждане на платформата, като свой начин да се включат в борбата с пандемията.

Форумът дава възможност на лекари от различни болници и краища на страната да се съветват бързо, лесно и безопасно по въпроси, свързани със спецификата на отделните случаи на пациенти с COVID инфекция.

Близо 50 лекари вече са се регистрирали в платформата. Специалисти от цялата страна продължават да се регистрират. Във виртуалното пространство мнения вече могат да обменят специалисти от София, Варна, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Исперих, Ардино и др.

Чрез форума значително се съкращава времето за проучване и могат да бъдат сортирани повече от едно мнение/опит/пример, свързан с конкретен случай. Което ще е важно за бързата реакция и лесния контакт при очакваната трета вълна на заболяването.

www.lekarite-covidhelp.com може да бъде открит и на сайта на Българската болнична асоциация – www.bba-bulgaria.com.