Първа и втора награда от престижен конкурс в Санкт Петербург за Зорница Иларионова

Плевенчанката благодари на своите педагози

Зорница Иларионова спечели първа награда в категория "Цигулка" и втора награда в категория "Камерна музика" заедно с пианистката Мартина Табакова от престижния Международен конкурс "Рудолф Баршай" в Санкт Петербург. В музикалния форум участват над 400 музиканти, оценени от жури, в което са едни от най-видните руски музиканти и педагози. Конкурсът се проведе онлайн поради пандемия Ковид-19, а Зорница се представи с произведения от композиторите Й. С. Бах, Х. Виенявски, Ц. Франк, Е. Шосон и др.

"Изключително благодарна съм на моите педагози за подготовката, която ми дадоха. Благодарение на нея успях да спечеля два много сериозни международни конкурса в едни от водещите места за класическата музика – Москва и Санкт Петербург!“, коментира талантливата млада музикантка.

Припомняме, че преди два месеца Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова спечелиха първа награда на престижният Международен конкурс "Леополд Белан" в Париж с безпрецедентно единодушие на журито и първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, както и Първа награда в категорията за Камерна музика.