Над 8000 станаха диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията в Русенско

Животът

11-02-2021, 17:25

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

60 са новите случаи на Ковид 19 в Благоевградска област

С четирима по-малко са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 22, а оздравелите са 18. Половината от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. Петима новозаразени има в община Две могили, трима във Ветово, както и по един в Борово, Иваново и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8011, а преболедувалите 7226. Активните случаи са 323. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 112 души, но 32-ма от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже и две жени с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 462 на възраст между 26 и 98 години. 283 от тях са мъже, 179 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 12-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е само област Търговище.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"