Пияни и неправоспособни водачи правят пътищата в Плевенско изключително опасни

Пътните полицаи хванаха поредните нарушители

Пияни и неправоспособни водачи продължават да правят пътищата в Плевенско изключително опасни. Пътните полицаи са заловили поредните нарушители, информират от пресцентъра на МВР.

На 11 февруари в 14:55 часа в село Ореховица служители на РУ Долна Митрополия са спрели лек автомобил "Форд". Установили самоличността на шофьора – 26-годишен местен жител.  Проверката е изяснила, че той е неправоспособен водач и нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 30.05.2020 година. Съставен е акт на основание чл. 150 от ЗДВП. Уведомени са дежурен разследващ полицай и дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК. Работата продължава.        

На 11 февруари в РУ - Долни Дъбник е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На същата дата около 21:15 на общински път на около 550 м. след табела край на града е установено, че 58-годишен управлява „Опел Корса“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Проверката е извършена с техническо средство "Дрегер алкотест 7510". На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.