Мъж ще лежи три месеца в затвора заради нарушаване на карантината

Осъден е по обвинение на Районна прокуратура – Плевен

Ефективно наказание лишаване от свобода ще изтърпи осъден за нарушаване на карантинните мерки по обвинение на Районна прокуратура – Плевен. Окръжен съд – Плевен е уважил, подържаното от прокуратурата предложение на председателя на  пробационния съвет, като е заменил изцяло остатъка от наложеното на А.М. наказание пробация с наказание лишаване от свобода в размер на три месеца, при първоначален строг режим.

С определение на Районен съд – Плевен, на 17.07.2020г.,  А.М.  е бил осъден по чл. 355, ал.2,пр.3, вр. ал 1, вр. чл.26 от НК за неспазване на карантинните мерки. Въпреки наложеното наказание, той не е изпълнил пробационните мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и  не се е явил на задължителните срещи с пробационен служител, като е напуснал територията на страната. Поради това наложеното му наказание пробация е заменено с наказание лишаване от свобода.

Определението на Окръжен съд – Плевен е влязло в сила и подлежи на изпълнение.

Досъдебните производства по чл. 355, ал. 2 от НК са под специален надзор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"