Плевенчани участваха в 13-я национален крос "По стъпките на Левски"

205 състезатели на различна възраст участваха в 13-тото издание на националния крос

205 състезатели на различна възраст участваха в 13-тото издание на националния крос "По стъпките на Левски", организиран от Спортен клуб по ориентиране "Хемус" в партньорство с Българската федерация по ориентиране (БФО), Община Троян и граждански комитет "Васил Левски" на 13 февруари.

От Троян, през м. Райковска до Троянския манастир неведнъж е минавал и Апостолът на свободата Васил Левски, където е основан и единственият революционен комитет от монаси.

За различните възрастови групи дължината на пробега е различна – от 12 км за елита, през 8 км за групите М21А, М35 и жените до 3 км за 12-годишните.

В Националния крос за поредна година се включиха и плевенчани от Спортен клуб по ориентиране "Север" с председател инж. Петър Иванов. Състезателите ни се включиха в старта на 5 възрастови групи и представиха достойно Плевен. В състава на отбора бяха и представители на ВВВУ "Георги Бенковски".

В група М 21А от 36 състезатели, 16-то място е за курсант Борислав Иванов, а л-т инж. Милен Симеонов зае 22-ра позиция.

34 мъже стартираха в група М21Е. Призови места за северняците- 2- ро място за Ивайло Вълев, 4-то за Здравко Колев, 8-мо за Калоян Иванов, 11-то за Тони Иванов и 19-то за Никола Иванов.

От 12 –те жени стартирали в група W21A –курсант старшина Ивелина Колева е с 4-то време , а мл.серж. Десислава Янева от Професионалния сержантски колеж е 5-та.

В група Open men от 12 стартирали, курсант серж. Мартин Симеонов е с 4-то време , следван от баща си Даниел Симеонов.

В Open women Янислава Симеонова е 4-та от 6 състезателки.

Организаторите тази година промениха начина на награждаване, преценявайки, че в настоящата пандемична обстановка всеки състезател трябва да получи възпоменателен медал.

13 февруари 2021 бе студен, слънчев , но не и фатален за отлично организираната национална спортна проява в памет на Левски!