Служители на РДПБЗН - Плевен са сред победителите в конкурса "Пожарникар на годината" (Видео)

Отличиха младши инспектор Орлин Колов и инспектор Явор Генов

Най-добрите огнеборци, спасители и доброволци за 2020 година получиха своите награди на кратка церемония в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Годината, която измина, бе сложна, но пожарникарите и спасителите съумяха да се справят с предизвикателствата, включително с дейностите, свързани със здравната криза. Лично се убедих в работата на екипа на комисар Николай Вълчев, при големите пожари от последното лято на територията на област Хасково. Щастлив съм, че именно той е носител на тази престижна награда“, каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в поздрава си към отличените в конкурса „Пожарникар на годината 2020 г.“.

На награждаването присъстваха също заместник-главният секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев,  директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, заместник-кметът на Столична община Ангел Джоргов и председателят на Националната асоциация на доброволците в Република България д-р Ясен Цветков.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия.

Сред отличените са и представители на плевенската пожарна:

Младши инспектор Орлин Колов от РСПБЗН-Плевен спечели наградата в раздел „Спасителна дейност“. Нееднократно през изминалата година той е участвал в отстраняването на опасни предмети, използвайки специализирана алпийска техника и прилагайки своите умения.

В раздел „Контролна дейност“ наградата е присъдена на инспектор Явор Генов от РСПБЗН-Плевен. През изминалата година той упражнява ефективен контрол на новостроящи и реконструиращи се обекти.