Хванаха неправоспособен плевенчанин с нерегистрирана кола и наркотици в багажника

41-годишният е отказал проба с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Неправоспособен водач с нерегистриран автомобил, съхраняващ в багажника метаамфетамин е бил засечен при полицейска проверка в Плевен.

Вчера в 22:10 часа на улица "Еделвайс" е спрян "Мерцедес Е220". Установена е самоличността на водача – 41-годишен плевенчанин. В хода на проверката е изяснено, че регистрационните табели, поставени на колата са издадени за друго МПС – друг "Мерцедес Е220", а управляваният автомобил не е регистриран по законния ред. Установено е, че шофьорът е без СУМПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление. В багажно отделение на „Мерцедес“-а е намерен полиетиленов плик с размери 10х7см, съдържащ бледо жълто кристалообразно вещество. По данни на плевенчанина - метамфетамин, с приблизително тегло – 5 грама.

41-годишният е отказал проба с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт. Извършен е оглед. Веществото и автомобилът са иззети. Предстоят експертизи на наркотика. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Сезирана е прокуратурата.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"