Продължават проверките за спазването на въведените мерки срещу COVID-19 в Плевен

В област Плевен са съставени 2127 акта, образувани са 253 досъдебни производства, постановени са 97 осъдителни присъди

В периода от началото на годината до 12 февруари – петък, служители от ОДМВР – Плевен, Първо и Второ РУ – Плевен са извършили общо 40 проверки в различни обекти на територията на областния град. Полицейските действия са в изпълнението на заповеди на министъра на здравеопазването на Република България във връзка с епидемиологичната обстановка, свързани с разпространението на COVID – 19.

Проверени са обекти с обществено предназначение - ресторанти, заведения и офиси за търговия с храни в закрити помещения, както и фитнес зали. Проведени са разговори с управителите им. При проверките са съставени и връчени протоколи за предупреждения за спазване на въведените мерки. На територията на Второ РУ – Плевен са  констатирани нарушения, за които са съставени три акта на юридически лица. На 12 февруари е проведена специализиран полицейска операция с цел контрол по спазването на противоепидемичните мерки. Участвали са служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен и и екипи на Първо РУ – Плевен. Проверени са 10 обекта. Не са установени работещи заведения. За резултатите от полицейската дейност своевременно е уведомена РЗИ – Плевен.

За нарушаване на правилата и мерките против разпространението на COVID – 19 по време на пандемията и в извънредното положение /2020 година до февруари 2021 година/, което представлява престъпление по чл. 355 от Наказателния кодекс, служители на ОДМВР – Плевен са съставили общо 2127 акта. Образувани са 253 досъдебни производства, по тях са постановени 97 осъдителни присъди.

Проверките ще продължат. За установени нарушения ще се налагат санкции както на юридически, така и на физически лица.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"