Ученици и учители от НУ "Единство" - Плевен казаха "Не" на тормоза в училище

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз

Ученици и учители от НУ " Единство" - Плевен показаха своята толерантност и казаха "НЕ" на тормоза в училище, като изработиха розови фланелки-стикери и сърца с призив за разбиране, подкрепа, обич, закрила и доброта.

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

"Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. "Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе."

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен