Деца подариха мартеници на съветниците в Плевен

Червено-белите символи бяха раздадени преди началото на днешното заседание от 10-годишната Лена Янкуловска

В навечерието на празника на Баба Марта деца от Кръжока по приложна дейност при Центъра за работа с деца в Плевен изненадаха общинските съветници с подарък - мартеници за здраве и късмет. Червено-белите символи бяха раздадени преди началото на днешното заседание от 10-годишната Лена Янкуловска. Заради наложените противоепидемични мерки и ограничението за присъствие на много хора на едно място, четвъртокласничката от НУ „Патриарх Евтимий“ поздрави съветниците от името на всички деца в кръжока, изработили лично мартениците за подарък на съветниците.

Мартеници за здраве получиха и председателят на Общинския съвет Мартин Митев и кметът на Общината Георг Спартански. От името на местния парламент Мартин Митев благодари на Лена и на всички деца от кръжока за милия жест и им пожела да са здрави и да радват с успехите си своите близки. Като добър домакин той също беше подготвил с подарък за четвъртокласничката и нейните приятели.

Красивите мартеници са изработени с много старание от сръчните ръце на 13 деца, посещаващи Кръжока по приложна дейност „вълшебната ножичка“ с ръководител Даниела Вълова. Занятията се провеждат в базата на НУ „Патриарх Евтимий“, разказа Генадий Гешев, директор на ЦРД - Плевен. По време на заниманията децата са се запознали с обичаите за празника и значението на мартеницата, който е един от най - обичаните български символи.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен