Плевенски лекари се борят за живота на един от работниците, пометени от бус край Враца

По случая е образувано досъдебно производство

От полицията излязоха с официална информация за катастрофата на Е-79 край Враца с починал служител на ОПУ. Пътният инцидент стана вчера.

Около 9.30 часа товарен автомобил "Пежо Боксер", управляван от П. Г. Х. от Нефела, който е с категория "С" и стаж зад волана 17 години, катастрофирал, като блъснал трима пешеходци - служители на Областно пътно управление - Враца, докато поставяли пътни знаци в района.

При удара е загинал К. Б. Д на 60 години от града под Околчица. Тежко ранен е П. Г. П. на 31 години, също местен жител. Той е получил черепно-мозъчна травма. Същият е обслужен в спешното отделение на многопрофилната болница във Враца и е транспортиран до болница в Плевен с опасност за живота. Леко ранен е третият работник - И. Х. Н. на 30 години от Баница. Той е с оплаквания и болки в кръста, но не е посетил спешния център в областния център.

Причините, довели до зверската катастрофа, се изясняват.

Водачът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол и наркотици, като и двата теста са с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.