В Николаево си избраха кмет на първи тур, в Славовица и Стежерово ще има балотажи

Избирателите решиха кметство Николаево да бъде оглавено от Георги Мончев

В три населени места в Плевенско се проведе частичен местен вот през изминалия неделн ден.

Избирателите решиха кметство Николаево да бъде оглавено от Георги Мончев от ПП "Републиканци за България", който получи 260 действителни гласа. Останалите кандидати бяха Красимира Симеонова от ПП "ВМРО – Българско национално движение", Илю Николов от „БСП за България“, Цветослава Иванова от „Воля“ и Ваня Орозова от Движение „България на гражданите“.

В село Славовица на балотаж отиват Галя Игнатова от Движение "България на гражданите" и Георги Крумов от ГЕРБ. За Галя Игнатова са гласували 121 души, а за Георги Крумов - 92 души. На първи тур отпаднаха Детелина Георгиева от 'Възраждане за Отечеството", Аня Христова от ПП "ВМРО – Българско национално движение", Стилиян Крумов от ПП "Републиканци за България" и Георги Маринов от ПП АБВ.

Балотаж ще се състои и на частичните избори за кмет на кметство Стежерово. Той ще е между Диан Димитров от БНЗС и Пепа Костова от коалиция "БСП за България". Техни опоненти бяха Александър Димитров от ПП "Републиканци за България" и Георги Георгиев от ПП ГЕРБ.