Плевенските огнеборци се отзоваха на редица сигнали за помощ

Няма пострадали хора

На 26 февруари в 17:44 часа служители от РСПБЗН – Плевен са отстранили опасен клон на дърво в областния град  в  „Сторгозия“.

На 26 февруари в 18:45 часа в РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в постройка в село Тотлебен. На място огнеборците са установили, че сградата е необитаема и е със спряно ел. захранване. Унищожени са отпадъци. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Плевен с един автомобил.

На 26 февруари служители на РСПБЗН – Червен бряг са потушили два пожара в запалени сухи треви. Първият инцидент е станал около 17:40 часа в индустриалната зона на града, а вторият в 19:35 часа в землището на село Радомирци.

На 27 февруари в 17:33 часа служители от РСПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ – измиване на пътното платно от маслен разлив на околовръстен път за град Русе. В 17:11 часа в РСПБЗН – Червен бряг е съобщено за надвиснали ламарини от покрив на улица „Княз Борис“ в града. Незабавно е изпратен екип за отстраняване на опасността.

На 27 февруари в 21:51 часа в РСПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за погасяване на самозапалили се сажди в комин в обитаема сграда в село Крушовица.

На 27 февруари екипи от РДПБЗН – Плевен са потушили девет пожара в сухи треви и нискостеблена растителност. Инцидентите са регистрирани в гробищен парк в село Дисевица, в Западна индустриална зона на град Плевен, село Градина при разклона за село Крушовица, землищата на град Белене и град Летница, землищата на селата Реселец, Въбел и Жернов. Бързата намеса на огнеборците е предотвратила разрастването на пожарите и нанасянето на материални щети.

През изминалото денонощие служители от РСПБЗН – Плевен са потушили два пожара в контейнери за сметосъбиране в областния град. Произшествията са станали на улица „Александър Стамболийски“ и в ж.к. „Сторгозия“.

Погасили са и пожар в запалени сухи треви в землището на село Ракита.