Тихомир Иванов: Паднах отвисоко, но ще се върна по-силен

"Чувствах се изгубен, все едно мястото ми не е там", сподели плевенчанинът

Тихомир Иванов направи емоционален коментар по повод представянето си на европейското първенство по лека атлтика в зала в Торун, Полша. Както вече писахме, плевенчанинът не успя да се класира за финала в скока на височина - той отпадна на 221 см и остана девети.

"Чувствах се изгубен, все едно мястото ми не е там. Избягал от самия себе си, сякаш изцяло нов човек излиза на сектора и застава да скача. Все едно трябва нещо ново да направя, а всъщност всичко, което трябва, е, да правя това, което винаги съм можел и знам как да направя. Очакванията са да надграждаш с всяка изминала година, да постигаш повече и по добри резултати, вчера обаче не се случи това нещо. Получи се точно обратното, паднах отвисоко точно както в сън, в който обаче се събуждаш точно преди да паднеш. Но вчера не беше сън, просто се приземих изгубен някъде в мислите, че нещо ново се очаква да направя. Щом най-близките хора ми казват, че това не е човекът, който преди е бил на сектора, значи наистина има нещо такова. Ако трябва да си извадя някаква поука, тя ще е да работя с главата си толкова колкото с тялото си, защото не тренировките се оказаха проблем", коментира Иванов.

"Ще намеря себе си, приятели, аз съм много по-разочарован от всеки друг, който очакваше и трепереше пред екраните и в залата. Ще се върна по-силен.", увери лекоатлетът.