Започна дългоочакваният ремонт на водопроводната мрежа в Бреница

Първата копка направиха кметовете на Кнежа и Бреница

Днес бе открита строителната площадка на Първия подетап на изпълнението на проекта „Реконструкция на водопроводната мрежа в с. Бреница”, който е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Toва съобщават от пресцентъра на Община Кнежа.

Подмяната на старите етернитови и стоманени водопроводи с нови тръби и фасонни части от съвременни материали, както и монтажа на достатъчен брой и арматури и регулатори на налягане, ще подобри експлоатацията на мрежата и ще доведе до значително намаляване на загубите на вода и честите аварии.

Първата копка направиха кметовете на Кнежа и Бреница - Илийчо Лачовски и Лъчезар Желев, а гост на откриването бе Чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев - светило в областта на здравеопазването и медицината и скъп приятел на Кнежа.

"Изказвам още веднъж своите благодарности на Министър-председателя г-н Бойко Борисов и Заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Николай Нанков, които подкрепиха проектното предложение, в резултат на което голяма част от проблемите с водата в с. Бреница ще останат в миналото! Благодарни сме на всички, които помогнаха за реализирането този проект! Думите се забравят, но направеното остава!", сподели Илийчо Лачовски.