Нови виртуални срещи с кандидат-студенти и предварителни изпити през март провежда МУ-Плевен

Всички присъствени събития ще бъдат съобразени с динамичната епидемична обстановка в страната

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) продължава кандидатстудентска кампания 2021 под мотото „Успяваме заедно“ с предлагане на нови дати за електронни срещи с кандидат-студенти и провеждане на предварителни изпити през м. март. Всички присъствени събития ще бъдат съобразени с динамичната епидемична обстановка в страната и препоръките на отговорните институции, с цел ограничаване разпространението на корона вируса и осигуряване на пълна безопасност на кандидат-студентите.

Новата инициатива на МУ-Плевен в Кандидатстудентска кампания 2021– провеждане на виртуални срещи-дискусии с кандидат-студенти – се радва на огромен интерес от страна на средните училища в град Плевен и региона. На тях представители на висшето училище запознават зрелостниците с възможностите за обучение, както и с начините за кандидатстване. На 09 март висшето училище ще проведе електронна среща с възпитаниците на Профилирана Езикова Гимназия „Екзарх Йосиф I“ – гр. Ловеч. МУ-Плевен приема заявки за нови виртуални дискусии с кандидат-студенти от средните училища в града и региона.  А следващата виртуална среща е насрочена за 18 март от 15.00 ч с краен срок за регистрация – 17 март до 15.00 ч. На сайта на МУ-Плевен е даден линк за регистрация:

http://www.mu-pleven.bg/index.php/bg/2021/bulgarian-students

За прием в десетте бакалавърски специалности кандидат-студентите могат да участват в класирането с оценка от зрелостен изпит и с явяване на една или повече дати за тест по биология – електронно или присъствено. Висшето училище ще предложи през тази кампания повече възможности за явяване на конкурсните изпити по биология за бакалавърските специалности. Изпитите започнаха още през февруари, като на 27 февруари тестът се проведе онлайн с 60 кандидати. Предстои още един онлайн тест по биология за бакалаври на 03 април, като на 28 март и на 10 юни конкурсът е присъствен. Подаването на документи е електронно, чрез системата на сайта на МУ-Плевен, а срокът за заявка на желание за явяване на първия присъствен тест по биология е 10 -23.03.2021 г.

За двете магистърски програми „Медицина“ и „Фармация“ на МУ-Плевен кандидатите имат две възможности за присъствено явяване на изпит през месеците март и юли – на 27 март и 01 юли. Срокът за електронно подаване на документи за явяване на първия присъствен конкурс също е 10 - 23.03.2021 г.

За удобство на кандидат-студентите тази година МУ-Плевен ще проведе двата конкурса по биология и химия в един ден със съкратена продължителност – общо четири часа, без фиксиране на времето на представяне по отделните дисциплини.