72 часа арест за шофьора от Бреница, блъснал трима души

Установено е, че алкохолът в кръвта му е 1,44 промила

За 72 часа е арестуван пияният шофьор, които блъсна трима пешеходци - мъж и две жени в Бяла Слатина снощи, съобщи БНР. Мъжът почина от нанесените травми, а една от пострадалите жени е с черепно-мозъчна травма. „Задържан е извършителят Иван Петков, в качеството на обвиняемо лице, за умишлено причиняване на смърт и телесна повреда при управление на МПС. Ще бъде поискана постоянна мярка от Врачанския окръжен съд“, каза окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Задържаният, който е на 43 години, е от плевенското село Бреница. Установено е, че алкохолът в кръвта му е 1,44 промила. Преди повече от 10 г. той е изтърпял наказание за шофиране в нетрезво състояние и нанасяне на средна телесна повреда.

Последното досъдебно производство срещу него е от ноември м.г. за домашно насилие срещу жената, с която живеел на семейни начала. Пострадалите снощи са нейни роднини. Починалият мъж е на 53 г., а съпругата му е със средна телесна повреда – черепно-мозъчна травма. Тя е транспортирана във врачанската болница. Другата пострадала жена е с по-леки наранявания на домашно лечение.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"