Проф. д-р Григор Горчев: Моята кауза е Плевен

На града е нужно да се помогне и аз може да съм полезен, заяви проф. Горчев

"Плевен е основната причина да вляза в политиката. На града е нужно да се помогне и аз може да съм полезен. Да, моят опит дотук е в сферата на здравеопазването, образованието и науката, но аз имам ясна визия за Плевен и тя е - Плевен трябва да е притегателен икономически център в Северна България – с инфраструктура, индустриална зона, инвеститори, което води до нови работни места, високи доходи и справедливи възнаграждения. Нужен е проект за пътна свързаност с индустриалната зона, магистрала „Хемус”, която ще е готова до 2024 г. благодарение на правителството на Бойко Борисов, обходен път, две летища и връзката с река Дунав. Тогава Плевен няма да търси инвеститори, Плевен ще избира инвеститори”, заяви проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС за Плевен при среща с работещи в голяма плевенска фирма за производство на стъкларски изделия.

"Това не са празни обещания. До дни стартира рехабилитацията и разширяването на обходния път, който да свърже индустриалната зона на Плевен с автомагистрала „Хемус” при Боаза. Финансирането е осигурено с постановление на Министерски съвет, като е заложено пътят да е готов до края на тази година. Така ще се осигури достъп до основните пътни артерии на страната на бизнеса в града, както и ще се разтовари уличната мрежа в града от товарните камиони”, категоричен бе Мирослав Петров, втори в листата с кандидати за за народни представители на ГЕРБ – СДС за Плевен.

На срещата присъства и проф. д-р Димитър Господинов, пети в листата на ГЕРБ – СДС – Плевен. Той отговори на множество въпроси, свързани с Ковид пандемията.