Настилките в страната се обработват срещу заледяване и хлъзгавост

Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим

276 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват срещу заледяване и хлъзгавост.

Прогнозата на метеоролозите е по високите части в Западна България и Предбалкана да продължат валежите от сняг. В тази връзка Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, на които им предстои пътуване във високопланинските райони, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри.

За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.